Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mesteri túrógombóc

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 16 darabhoz:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg dió
  • 1 citrom
  • 3 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 10 dkg búzadara
  • 2 evőkanál puha Rama
    margarin
  • 50 dkg eper vagy málna
  • 4 evőkanál porcukor
  • 0,5 dl cseresznyepálinka
  • 1 kiskanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál vaníliás porcukor



  

Elkészítés:

A túrót szétmorzsoljuk, majd tálba tesszük. Hozzáadjuk a búzadarát, a tojásokat, 2 evőkanál cukrot, a dió és a vaj felét, majd kissé megsózzuk. Ráreszeljük a citrom héját, és összedolgozzuk. Letakarjuk, és egy órát átpihentetjük. Közben a maradék vajat felforrósítjuk, majd aranybarnára pirítjuk benne a két evőkanál cukrot és a maradék diót. Az epret megmossuk, szárát leszedjük, majd 16 kisebb szemet félreteszünk a töltéshez. A többit megszórjuk a porcukorral, meglocsoljuk a citrom kifacsart, átszűrt levével, és villával kissé megtörjük. A diós túrómasszából kiszaggatunk 16 kis kupacot. Mindegyik közepébe teszünk egy-egy szemet a félretett eperből, majd lisztes kézzel gombócokká formázzuk. Felforralunk négy liter vizet, beletesszük a gombócokat, és takaréklángon 12-15 percig főzzük. Közben a „bepácolt" epret levével együtt felforraljuk. A pálinkában elkeverjük a keményítőt, az eperhez adjuk, és kissé besűrítjük. A gombócokat leszűrjük, tálra rendezzük, köré szedjük a forró epermártást, és tetejét megszórjuk a pirított diómorzsával. Meghintjük a vaníliás porcukorral, és azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!