Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Mesteri túrógombóc
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 16 darabhoz:
- 50 dkg tehéntúró
- 10 dkg dió
- 1 citrom
- 3 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 10 dkg búzadara
- 2 evőkanál puha Rama margarin
- 50 dkg eper vagy málna
- 4 evőkanál porcukor
- 0,5 dl cseresznyepálinka
- 1 kiskanál étkezési keményítő
- 1 evőkanál vaníliás porcukor
- só
Elkészítés:
A túrót szétmorzsoljuk, majd tálba tesszük. Hozzáadjuk a búzadarát, a tojásokat, 2 evőkanál cukrot, a dió és a vaj felét, majd kissé megsózzuk. Ráreszeljük a citrom héját, és összedolgozzuk. Letakarjuk, és egy órát átpihentetjük. Közben a maradék vajat felforrósítjuk, majd aranybarnára pirítjuk benne a két evőkanál cukrot és a maradék diót. Az epret megmossuk, szárát leszedjük, majd 16 kisebb szemet félreteszünk a töltéshez. A többit megszórjuk a porcukorral, meglocsoljuk a citrom kifacsart, átszűrt levével, és villával kissé megtörjük. A diós túrómasszából kiszaggatunk 16 kis kupacot. Mindegyik közepébe teszünk egy-egy szemet a félretett eperből, majd lisztes kézzel gombócokká formázzuk. Felforralunk négy liter vizet, beletesszük a gombócokat, és takaréklángon 12-15 percig főzzük. Közben a „bepácolt" epret levével együtt felforraljuk. A pálinkában elkeverjük a keményítőt, az eperhez adjuk, és kissé besűrítjük. A gombócokat leszűrjük, tálra rendezzük, köré szedjük a forró epermártást, és tetejét megszórjuk a pirított diómorzsával. Meghintjük a vaníliás porcukorral, és azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!