Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gomolyatúró rákkal

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 25 dkg gomolya túró
  • 35 dkg konzerv rákhús
  • 2 uborka
  • 6 zselatinlap
  • 2 citrom
  • 3 érett avokadó
  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál reszelt torma
  • őrölt bors



  

Elkészítés:

Az uborkákat felkarikázzuk, megsózzuk, és egy órán át pihentetjük. A 20 x 8 cm-es zselatinlapot 10 percig hideg vízben áztatunk. A citrom levét kifacsarjuk, és leszűrjük, majd két evőkanál citromlevet megmelegítünk, és belekeverünk két kinyomkodott zselatinlapot. Két avokadót kettészelünk, magját kidobjuk, húsát kikaparjuk, és pépesítjük. Belekeverjük a túrót, meglocsoljuk két evőkanál citromlével, majd sózzuk, borsozzuk. A maradék avokadó húsát kockára vágjuk, és meglocsoljuk a maradék citromlével. A többi zselatinlapot 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A rákot lecsöpögtetjük, és ha szükséges, leszedjük a vastag részeit. Megmelegítünk két evőkanál ráklevet, és belekeverjük a kinyomkodott zselatint. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadagoljuk a tormát és a zselatinos rákot. A forma alját és oldalát befedjük az uborkakarikák egy részével. Az avokadókrém felét, a tormás krém felét, a rákot és az avokadókockákat a formába rétegezzük, majd a maradék avokadókrém és tormás krém következik. Befedjük uborkakarikákkal, majd letakarjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!