Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gomolyatúró rákkal
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 25 dkg gomolya túró
- 35 dkg konzerv rákhús
- 2 uborka
- 6 zselatinlap
- 2 citrom
- 3 érett avokadó
- 3 dl tejszín
- 2 evőkanál reszelt torma
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az uborkákat felkarikázzuk, megsózzuk, és egy órán át pihentetjük. A 20 x 8 cm-es zselatinlapot 10 percig hideg vízben áztatunk. A citrom levét kifacsarjuk, és leszűrjük, majd két evőkanál citromlevet megmelegítünk, és belekeverünk két kinyomkodott zselatinlapot. Két avokadót kettészelünk, magját kidobjuk, húsát kikaparjuk, és pépesítjük. Belekeverjük a túrót, meglocsoljuk két evőkanál citromlével, majd sózzuk, borsozzuk. A maradék avokadó húsát kockára vágjuk, és meglocsoljuk a maradék citromlével. A többi zselatinlapot 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A rákot lecsöpögtetjük, és ha szükséges, leszedjük a vastag részeit. Megmelegítünk két evőkanál ráklevet, és belekeverjük a kinyomkodott zselatint. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, közben hozzáadagoljuk a tormát és a zselatinos rákot. A forma alját és oldalát befedjük az uborkakarikák egy részével. Az avokadókrém felét, a tormás krém felét, a rákot és az avokadókockákat a formába rétegezzük, majd a maradék avokadókrém és tormás krém következik. Befedjük uborkakarikákkal, majd letakarjuk, és 12 órára hűtőbe tesszük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!