Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Noszvaji túrós lepény

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 1 kg túró
  • 40 dkg liszt
  • 40 dkg cukor
  • 40 dkg tejföl
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg zsír
  • 1 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • fél csokor kapor



  

Elkészítés:

Az élesztőt belemorzsoljuk a kevés cukorral ízesített langyos tejbe, és megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadunk 2 dkg sót, a megfuttatott élesztőt, és tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, meleg helyre tesszük, és 1,5-2 órán át kelesztjük. Közben héjában megfőzzük a burgonyát, meghámozzuk, és áttörjük. Összedolgozzuk a túróval, a cukorral és a tejföllel. A megkelt tésztát zsírral kikent tepsiben elnyújtjuk, rásimítjuk a burgonyás tésztát, megszórjuk apróra vágott kaporral, majd forró sütőbe tesszük, és közepesen meleg hőmérsékleten pirosra sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!