Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Noszvaji túrós lepény
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 1 kg túró
- 40 dkg liszt
- 40 dkg cukor
- 40 dkg tejföl
- 1 kg burgonya
- 10 dkg zsír
- 1 dl tej
- 3 dkg élesztő
- fél csokor kapor
- só
Elkészítés:
Az élesztőt belemorzsoljuk a kevés cukorral ízesített langyos tejbe, és megfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadunk 2 dkg sót, a megfuttatott élesztőt, és tésztává gyúrjuk. Letakarjuk, meleg helyre tesszük, és 1,5-2 órán át kelesztjük. Közben héjában megfőzzük a burgonyát, meghámozzuk, és áttörjük. Összedolgozzuk a túróval, a cukorral és a tejföllel. A megkelt tésztát zsírral kikent tepsiben elnyújtjuk, rásimítjuk a burgonyás tésztát, megszórjuk apróra vágott kaporral, majd forró sütőbe tesszük, és közepesen meleg hőmérsékleten pirosra sütjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!