Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Piperád

2x      1x   0.0x
Piperád recept

Piperád recept

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma1 piros húsú paprika
  • 1 paradicsom
  • 4 tojás
  • 2 szelet pármai vagy más nyers sonka
  • cayenne bors
  • 3 evőkanál olívaolajsó és őrölt bors



  

Elkészítés:

1.A megtisztított hagymát felkarikázzuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket felszeleteljük. A paprikát félbe vágjuk és kimagozzuk, majd csíkokra vágjuk. A forró vízbe mártott paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, és szeletekre vágjuk. 2.Két evőkanál olívaolajat egy közepes méretű serpenyőben felforrósítunk. A lángot kisebbre véve hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és lassú tűzön puhára pároljuk. 3.Hozzáadjuk a paradicsomszeleteket és a paprikacsíkokat. Megsózzuk, megborsozzuk,és 10 percig lefedve pároljuk. 4.Egy tányérban felverjük a tojásokat. Sót és egy jó csipetnyi cayenne borsot adunk hozzá. 5.A lángot kisebbre vesszük. A serpenyő közepét szabaddá tesszük, a maradék olívaolajat felforrósítjuk, majd megsütjük benne a tojásokat. A lángot lejjebb vesszük, és a sült tojást óvatosan összekeverjük a zöldségekkel. Kevés cayenne borsot szórunk a piperádra. 6.A sonkaszeletekből kokárdához hasonló formát készítünk. A tányér szélére tesszük, és azonnal tálaljuk. Olívaolajban sült, háromszög alakú szendvicskenyér illik hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!