Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Piperád
2x
1x
0.0x
Piperád recept
Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma1 piros húsú paprika
- 1 paradicsom
- 4 tojás
- 2 szelet pármai vagy más nyers sonka
- cayenne bors
- 3 evőkanál olívaolajsó és őrölt bors
Elkészítés:
1.A megtisztított hagymát felkarikázzuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket felszeleteljük. A paprikát félbe vágjuk és kimagozzuk, majd csíkokra vágjuk. A forró vízbe mártott paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk, és szeletekre vágjuk. 2.Két evőkanál olívaolajat egy közepes méretű serpenyőben felforrósítunk. A lángot kisebbre véve hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és lassú tűzön puhára pároljuk. 3.Hozzáadjuk a paradicsomszeleteket és a paprikacsíkokat. Megsózzuk, megborsozzuk,és 10 percig lefedve pároljuk. 4.Egy tányérban felverjük a tojásokat. Sót és egy jó csipetnyi cayenne borsot adunk hozzá. 5.A lángot kisebbre vesszük. A serpenyő közepét szabaddá tesszük, a maradék olívaolajat felforrósítjuk, majd megsütjük benne a tojásokat. A lángot lejjebb vesszük, és a sült tojást óvatosan összekeverjük a zöldségekkel. Kevés cayenne borsot szórunk a piperádra. 6.A sonkaszeletekből kokárdához hasonló formát készítünk. A tányér szélére tesszük, és azonnal tálaljuk. Olívaolajban sült, háromszög alakú szendvicskenyér illik hozzá.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!