Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Vargabéles
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 személyre:
- 25 dkg finommetélt
- 10 dkg Rama margarin
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg porcukor
- 5 dk tejföl
- 2 evőkanál mazsola
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 4 tojás
- A tésztához:
- 25 dkg rétesliszt
- 15 dkg zsír
- 1 tojás
- 1 kiskanál ecet
- só
Elkészítés:
A finommetéltet megfőzzük enyhén sós vízben, majd leszűrjük és félretesszük. A lisztet átszitáljuk, közepébe ütjük a tojásokat, hozzátesszük a sót, a zsírt és másfél deci langyos vizet, ecetet, majd addig gyúrjuk, míg hólyagosodni kezd. Félórát pihentetjük letakarva, majd lisztezett terítőn jó vékonyra nyújtjuk kezünkkel, ahogy a réteseknél megszoktuk. Megkenjük olvasztott zsírral, és két réteg tésztát a tepsibe teszünk. Közben elkészítjük a tölteléket, összekeverjük a vajat a cukorral, a tojássárgákkal, beletesszük a túrót, vanliát, mazsolát, tejfölt és citromhéjat. Végül belekeverjük a finommetéltet. A tepsibe öntjük, majd tetejét lefedjük a két megmaradt réteslappal. Meglocsolgatjuk olvasztott vajjal, és a sütőben közepes hőmérsékleten megsütjük. Tálaláskor kockára vágjuk és meghintjük vaníliás porcukorral.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!