Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sztapacska

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 személyre:
  • 25 dkg juhtúró
  • 25 dkg liszt
  • 85 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsír
  • 12 dkg füstölt szalonna
  • 2-3 dl tejföl



  

Elkészítés:

Megtisztítjuk és lereszeljük a burgonyát, összevegyítjük a liszttel, a tojással, egy evőkanál zsírral, majd megsózzuk. Forrásban levő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük. A S7alonnát apró kockára vágjuk, kisütjük, és zsírját a leszűrt tésztával elkeverjük. Tűzálló tepsibe terítjük, gazdagon megszórjuk a morzsolt juhtúróval, meglocsoljuk a tejföllel, végül meghintjük a pörccel. Benyomjuk a sütőbe, és jól átforrósítjuk. Van, aki a juhtúrót finomra aprított kaporral ízesíti.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!