Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Spárgaleves (Magyar)

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 40 dkg spárga
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg Rama
    margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • csipet cukor



  

Elkészítés:

A spárgákat meghámozzuk, majd 3 cm hosszú darabokra vágjuk. Forró, sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük. A lisztből és a vajból világos rántást készítünk, ezzel a levest besűrítjük, és pár percig főzzük. Tálaláskor tojássárgájával elkevert tejfölt adunk hozzá. (Tartalmasabb, ha csontlével vagy csirkeaprólék levével engedjük fel.)

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!