Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Spárgakrémleves (Magyar)

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1,5 l spárgafőzővíz
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojássárgája



  

Elkészítés:

(Akkor készítjük, ha a spárgát főztünk, és a visszamaradt levet felhasználhatjuk hozzá.) A vajból a liszttel világos rántást készítünk, felengedjük a spárgalével, és ha a lé nem volt elég sós, megsózzuk. 3-4 percig forraljuk, majd a tálba, a tojássárgával elkevert tejfölre óvatosan, állandóan kevergetve rászűrjük. (Tartalmasabb, ha csontlével vagy csirkeaprólék levével engedjük fel.)

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!