Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Spenótleves (Magyar)

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 20 dkg spenót
  • 2 evőkanál olaj vagy 2 dkg zsír
  • 3 dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 kanál tejföl
  • citromlé



  

Elkészítés:

A gyenge, tavaszi spenótot jól megmossuk, nyersen megvagdaljuk és forró zsírban vagy olajban kevés sóval, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor zsírjára sült, liszttel meghintjük, először hideg, aztán meleg vízzel engedjük fel, jól felfőzzük és a tojássárgájára, tejfölre tálaljuk. Pár csepp citromlével ízesítjük. Pirított zsemlekockát adunk hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!