Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zellerkrémleves (Magyar)

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 20 dkg zeller
  • 2 evőkanál olaj
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tejföl
  • zsemlegombóc



  

Elkészítés:

A megtisztított zellert lapos szeletekre vágjuk, forró zsiradékban fedő alatt, megsózva, kevés vízzel puhára pároljuk. 3 dkg liszttel behintjük, és vízzel felengedjük. Ha már egyszer jól felforrt, szitán az egészet áttörjük, visszaöntjük a fazékba. Egy csésze tejjel, s ha még szükséges, vízzel felforraljuk. Apró zsemlegombócokat főzünk bele, vagy gyűszűtésztával tálaljuk, és a tálban megtejfölözzük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!