Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Zellerkrémleves (Magyar)
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 20 dkg zeller
- 2 evőkanál olaj
- 3 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- só
- zsemlegombóc
Elkészítés:
A megtisztított zellert lapos szeletekre vágjuk, forró zsiradékban fedő alatt, megsózva, kevés vízzel puhára pároljuk. 3 dkg liszttel behintjük, és vízzel felengedjük. Ha már egyszer jól felforrt, szitán az egészet áttörjük, visszaöntjük a fazékba. Egy csésze tejjel, s ha még szükséges, vízzel felforraljuk. Apró zsemlegombócokat főzünk bele, vagy gyűszűtésztával tálaljuk, és a tálban megtejfölözzük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!