Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Gulyásleves (Magyar)
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 30 dkg marha- vagy sertéshús (esetleg vegyesen)
- 15 dkg leveszöldség
- 50 dkg burgonya
- hagyma
- só
- pirospaprika
- köménymag
- körömnyi babérlevél
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Pörköltnek való húst veszünk, legjobb hozzá a pacsni, és két centis kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát a zsiradékban fedő alatt megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát és hozzáadjuk a hőst. Megsózzuk és vízzel felengedjük. Ha a hús puhulni kezd, megtisztítva és kettéhasítva tesszük bele a leveszöldséget. Amikor a hús majdnem készen van, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, és azzal lassú tűzzön puhára főzzük. Tetszés szerint köménymaggal vagy babérlevéllel ízesítjük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!