Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gulyásleves (Magyar)

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 30 dkg marha- vagy sertéshús (esetleg vegyesen)
  • 15 dkg leveszöldség
  • 50 dkg burgonya
  • hagyma
  • pirospaprika
  • köménymag
  • körömnyi babérlevél
  • 2 evőkanál olaj



  

Elkészítés:

Pörköltnek való húst veszünk, legjobb hozzá a pacsni, és két centis kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát a zsiradékban fedő alatt megpirítjuk, beletesszük a pirospaprikát és hozzáadjuk a hőst. Megsózzuk és vízzel felengedjük. Ha a hús puhulni kezd, megtisztítva és kettéhasítva tesszük bele a leveszöldséget. Amikor a hús majdnem készen van, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, és azzal lassú tűzzön puhára főzzük. Tetszés szerint köménymaggal vagy babérlevéllel ízesítjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!