Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Erdélyi raguleves (Magyar)

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 csirkeaprólék
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 3 dkg Rama
    margarin
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 babérlevél



  

Elkészítés:

Az aprólékot a megtisztított, hosszában négyrét vágott zöldséggel, sóval, babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük. A vajból és az egyik evőkanál lisztből világos rántást készítünk, besűrítjük vele a levest, és 5 percig forraljuk. Végül a tejfölt simára keverjük a maradék liszttel, szűrőkanálon keresztül a leveshez adjuk, és 2-3 perces forralás után tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!