Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Galambbecsinált-leves (Magyar)

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 2 gyenge, fiatal galamb
  • 1, 5 evőkanál olaj
  • 15 dkg leveszöldség
  • 2 dkg liszt
  • fél citrom
  • 1 tojássárgája



  

Elkészítés:

A megtisztított galambokat négybe vágjuk, és a zsiradékon, gyengén megsózva, fedő alatt félpuhára pároljuk. Közben hozzáadjuk a leveszöldséget (sárgarépa, petrezselyemgyökér, egy kis zeller), zsírjára pirítjuk és egy kanál liszttel lehintjük. Utána vízzel felengedjük és a húst puhára főzzük. A tűzről levéve, egy fél citrom levével savanyítjuk és hozzákeverünk 1 tojássárgáját. Citromkarikákkal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!