Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Vöröshagymaleves (Francia)

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 hagyma
  • 3 evőkanál Rama
    margarin
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 l víz
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • 1 pohár fehérbor
  • őrölt bors
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 4 szelet kenyér
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál portói
  • 4 evőkanál tejföl
  • 4 evőkanál reszelt sajt



  

Elkészítés:

Aprítsuk fel a megtisztított hagymát. Kuktában süssük aranybarnára. Szórjuk meg liszttel, két percig keverjük, adjuk hozzá a fehérbort majd a vizet. Keverjük bele a húslevest, kevés sót, a gyömbért és a borsot. A fedő sípolásától számítva 10 percig főzzük. Pirítsuk meg a kenyeret. Verjük fel a tojássárgát, a portóit és a tejfölt, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tűzről levett leveshez. Öntsük tűzálló levesestálba, tegyük a tetejére a sajttal megszórt pirítóst és a tűzhely grillező állásán gratináljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!