Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Vöröshagymaleves (Francia)
3x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 hagyma
- 3 evőkanál Rama margarin
- 2 evőkanál liszt
- 1 l víz
- 1 tyúkhúsleves kocka
- 1 pohár fehérbor
- só
- őrölt bors
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 4 szelet kenyér
- 2 tojás
- 4 evőkanál portói
- 4 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál reszelt sajt
Elkészítés:
Aprítsuk fel a megtisztított hagymát. Kuktában süssük aranybarnára. Szórjuk meg liszttel, két percig keverjük, adjuk hozzá a fehérbort majd a vizet. Keverjük bele a húslevest, kevés sót, a gyömbért és a borsot. A fedő sípolásától számítva 10 percig főzzük. Pirítsuk meg a kenyeret. Verjük fel a tojássárgát, a portóit és a tejfölt, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tűzről levett leveshez. Öntsük tűzálló levesestálba, tegyük a tetejére a sajttal megszórt pirítóst és a tűzhely grillező állásán gratináljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!