Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Buggyantott tojás pezsgővel (Francia)

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 üveg pezsgő
  • 4 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 4 szelet kenyér
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő
  • bors
  • 2 evőkanál tejföl



  

Elkészítés:

A pezsgő 1/4 részében 4 percig buggyantsuk a tojást. Pirítsuk meg a kenyeret. Szűrőkanállal emeljük ki a tojásokat és helyezzük őket a pirítósokra. A meleg pezsgőhöz adjuk hozzá a sót, borsot, a tejfölt, a tojássárgákat és a kevés hideg vízben feloldott kukoricakeményítőt. Folyamatos keverés mellett főzzük besűrűsödésig. Ne forraljuk. Az így nyert mártással vonjuk be a tojásokat. A maradék pezsgővel azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!