Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Sózott aranydurbincs (Magyar)

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 aranydurbincs
  • 1 fűszercsokor
  • őrölt bors
  • 1 kg só
  • 1 kávéskanál köménymag
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors



  

Elkészítés:

A megmosott, kibelezett és megtisztított aranydurbincsba tegyük bele a borsot és a fűszercsokrot. A hal méretéhez illő tepsit béleljünk ki alufóliával úgy, hogy a fólia a széleken bőven kilógjon. Simítsunk el benne 1 kg sót és nyomjuk bele a halat. Az alufóliát ráhajtogatva fedjük le. Előmelegített sütő 6-os fokozatán 45 percig süssük, míg a só kemény réteget nem alkot. Törjük fel ezt a réteget és egy részét dobjuk el, hogy a hal a felszínre kerüljön. Azonnal tálaljuk a tepsiben, szórjuk meg petrezselyemmel. Tálaljunk mellé sózott, borsozott olívaolajat.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!