Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sózott aranydurbincs (Magyar)
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 aranydurbincs
- 1 fűszercsokor
- őrölt bors
- 1 kg só
- 1 kávéskanál köménymag
- petrezselyem
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A megmosott, kibelezett és megtisztított aranydurbincsba tegyük bele a borsot és a fűszercsokrot. A hal méretéhez illő tepsit béleljünk ki alufóliával úgy, hogy a fólia a széleken bőven kilógjon. Simítsunk el benne 1 kg sót és nyomjuk bele a halat. Az alufóliát ráhajtogatva fedjük le. Előmelegített sütő 6-os fokozatán 45 percig süssük, míg a só kemény réteget nem alkot. Törjük fel ezt a réteget és egy részét dobjuk el, hogy a hal a felszínre kerüljön. Azonnal tálaljuk a tepsiben, szórjuk meg petrezselyemmel. Tálaljunk mellé sózott, borsozott olívaolajat.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!