Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Saint-Jacques kagyló ánizsos borsodóval
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 8 levél halványító zeller
- 80 dkg Sain-Jacques kagyló
- 1 evőkanál Rama margarin
- 2 gyöngyhagyma
- 1 evőkanál tárkony
- 4 csipet ánizspor
- só
- őrölt bors
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál fehérbor
- 2 evőkanál citromlé
- 2 kávéskanál kukoricakeményítő
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csipet sáfrány
- 2 dl szódavíz
- 1 evőkanál Pastis (francia ánizslikőr)
Elkészítés:
A bevagdosott halványító zellert 2 percig főzzük lobogó forró vízben. Széltében vágjuk ketté a kagylókat. A Rama margarinban pirítsuk meg a hagymát és a zellert. Terítsük a kagylóhéjakba, helyezzük rá a kagylóhúst. Szórjuk meg tárkonnyal, ánizzsal, sóval és borssal. Serpenyőben melegítsük fel a fehérbort, a citromlét és az olajat. A keveréket öntsük a kagylókra és 7-es fokozaton 5 percig süssük. Turmixoljuk el a tojássárgát, a keményítőt, a tejfölt, a sáfrányt, a sót és a borsot, öntsük fel a forrásban lévő szódavízzel. Az egészet öntsük lábasba és forralás nélkül, folyamatos keverés mellett főzzük besűrűsödésig. A kagylókkal együtt, azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!