Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Saint-Jacques kagyló ánizsos borsodóval

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 8 levél halványító zeller
  • 80 dkg Sain-Jacques kagyló
  • 1 evőkanál Rama
    margarin
  • 2 gyöngyhagyma
  • 1 evőkanál tárkony
  • 4 csipet ánizspor
  • őrölt bors
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 kávéskanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csipet sáfrány
  • 2 dl szódavíz
  • 1 evőkanál Pastis (francia ánizslikőr)



  

Elkészítés:

A bevagdosott halványító zellert 2 percig főzzük lobogó forró vízben. Széltében vágjuk ketté a kagylókat. A Rama
margarinban pirítsuk meg a hagymát és a zellert. Terítsük a kagylóhéjakba, helyezzük rá a kagylóhúst. Szórjuk meg tárkonnyal, ánizzsal, sóval és borssal. Serpenyőben melegítsük fel a fehérbort, a citromlét és az olajat. A keveréket öntsük a kagylókra és 7-es fokozaton 5 percig süssük. Turmixoljuk el a tojássárgát, a keményítőt, a tejfölt, a sáfrányt, a sót és a borsot, öntsük fel a forrásban lévő szódavízzel. Az egészet öntsük lábasba és forralás nélkül, folyamatos keverés mellett főzzük besűrűsödésig. A kagylókkal együtt, azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!