Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gesztenyehabkrém

3x      2x   0.0x
Gesztenyehabkrém recept

Gesztenyehabkrém recept

Hozzávalók:

  • 1 nagy üveg kimagozott meggybefőtt (töltő tömeg 350-370 g)
  • 1 ek. vaníliás pudingpor
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 1/4 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 250 g gesztenyemassza
  • 1/2 dl rum
  • 1,5+1 dl tejszín
  • 80 g porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 tasak habfixáló
  • 4 citromfűbóbita



  

Elkészítés:

A meggyet leszűrjük, 4 szép szemet félreteszünk. 2 ek. meggylében simára keverjük a pudingport, a maradékot felforraljuk a fahéjjal, szegfűszeggel és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a pudingporral feldolgozott meggylét, sűrűsödésig főzzük (1 perc), majd belecsúsztatjuk a meggyet, és összeforraljuk. Hideg vízfürdőbe állítva kihűtjük. A gesztenyemasszát (ha mélyhűtött, előzőleg hagyjuk felengedni), habosra keverjük a rummal, 1evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. 1,5 dl tejszínt kemény habbá verünk a porcukorral (ha cukrozott gesztenyemasszából és ugyancsak cukrozott, például növényi tejszínből dolgozunk,a cukrot elhagyjuk!), lazán a gesztenyéhez keverjük. A meggykrémet 4 csinos kehely aljára szedjük, tetejére simítjuk a gesztenyehabot, fóliával letakarjuk, és 2órára (vagy többre) behűtjük. Tálalás előtt habfixálóval, a vaníliás cukorral kemény habbá verjük a maradék 1 dl tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és jókora rózsákat nyomunk belőle a krém tetejére. A félretett meggyszemekkel és az elmorzsolt gesztenyével, valamint citromfűbóbitákkal díszítve kínáljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!