Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Babette csirke (Francia)

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 hagyma
  • 1/4 l muskotály
  • fél kk. provence-i fűszerkeverék
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 6 dkg ementáli sajt



  

Elkészítés:

Kuktában pirítsuk meg a darabokra vágott csirkét és a felaprított hagymát. Adjuk hozzá a bort, a fűszernövényeket, a sót és a borsot. A kukta sípolástól számított 15 percig süssük. A csirkét tegyük tepsibe. A főzőléhez adjuk hozzá a kevés hideg vízben feloldott kukoricakeményítőt és keverés mellett besűrűsödésig forraljuk. Öntsük a csirkére, szórjuk meg a reszelt sajttal és grillsütőben granitáljuk. Azonnal tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!