Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Padlizsánpürés vese (Magyar)

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 padlizsán
  • 2 nagykocka lágy sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél citrom leve
  • őrölt köménymag
  • 8 kk. olívaolaj
  • 50 dkg sertésvese
  • 2 kk. olaj
  • 1 kk. mustár
  • bors
  • petrezselyem



  

Elkészítés:

A padlizsánokat héjastul tegyük a sütőbe és 6-os fokozaton, 20 percig főzzük. Vágjuk fel a héjat és kanállal vegyük ki a zöldség húsát. Keverjük össze a lágy sajttal, a fokhagymával, a citromlével, a köménnyel és a borssal. Keverés mellett fokozatosan adjuk hozzá az olajat (mint a majonéz készítésénél). Tartsuk melegen. Keverjük össze az olajat, a mustárt és a borsot. A keverékkel kenjük be a széltében kétfelé vágott vesét. Nagyon meleg grillsütőben 2 percig süssük mindkét oldaláról. A sütés végén sózzuk meg. Szórjuk meg petrezselyemmel. És a padlizsánpürével tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!