Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Rokfortos padlizsán (Francia)
3x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 padlizsán
- 20 dkg rokfort
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál dióbél
- 1 doboz sűrített paradicsom
- só
- bors
- fél pohár víz
- petrezselyem
Elkészítés:
Keverjük el a rokfortot, a fokhagymát, a dióbelet, a sűrített paradicsomot, a sót és a borsot. A kuktába tegyünk az olaj felét, majd rétegekben helyezzük rá a hámozatlan, hosszában szeletekre vágott padlizsánt és a rokfortos krémet. Alulra héjával lefelé fordított, a tetejére pedig héjával felfelé fordított padlizsán kerüljön. Locsoljuk meg a maradék olajjal és a vízzel. A kukta sípolásától számít 15 percig főzzük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!