Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Rokfortos padlizsán (Francia)

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 padlizsán
  • 20 dkg rokfort
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál dióbél
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • bors
  • fél pohár víz
  • petrezselyem



  

Elkészítés:

Keverjük el a rokfortot, a fokhagymát, a dióbelet, a sűrített paradicsomot, a sót és a borsot. A kuktába tegyünk az olaj felét, majd rétegekben helyezzük rá a hámozatlan, hosszában szeletekre vágott padlizsánt és a rokfortos krémet. Alulra héjával lefelé fordított, a tetejére pedig héjával felfelé fordított padlizsán kerüljön. Locsoljuk meg a maradék olajjal és a vízzel. A kukta sípolásától számít 15 percig főzzük. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!