Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Burgonyás lepény (Magyar)

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 8 burgonya
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor petrezselyem
  • szerecsendió
  • bors
  • 3 evőkanál olaj



  

Elkészítés:

Reszeljük le nyersen a burgonyát. Vágjuk apróra a petrezselymet, a hagymát és a fokhagymát. A fűszerekkel együtt keverjük a burgonyához (ha laktatóbb lepényt szeretnénk, keverjünk hozzá 2 tojást és 2 evőkanál lisztet is). Nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat, öntsük rá a keveréket és a kenőlapáttal simítsuk el. Fedjük le és hirtelen tűzön 5 percig süssük mindkét oldalán (tányér segítségével fordítsuk meg). A jól sikerült lepény kívülről aranybarna és ropogós, belülről pedig omlós.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!