Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Burgonyás lepény (Magyar)
3x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 8 burgonya
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csokor petrezselyem
- szerecsendió
- só
- bors
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés:
Reszeljük le nyersen a burgonyát. Vágjuk apróra a petrezselymet, a hagymát és a fokhagymát. A fűszerekkel együtt keverjük a burgonyához (ha laktatóbb lepényt szeretnénk, keverjünk hozzá 2 tojást és 2 evőkanál lisztet is). Nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat, öntsük rá a keveréket és a kenőlapáttal simítsuk el. Fedjük le és hirtelen tűzön 5 percig süssük mindkét oldalán (tányér segítségével fordítsuk meg). A jól sikerült lepény kívülről aranybarna és ropogós, belülről pedig omlós.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!