Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Epres habtorta narancsvirág-aromával
3x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 6 dl eperfagylalt
- 1 dl tejszín
- 40 dkg eper
- 4 evőkanál cukorjég
- 1 doboz babapiskóta
- 1 kk. narancsvirág-aroma
- 1 evőkanál eperlikőr
- 1 dl tortaforma
Elkészítés:
A tortaforma legyen 11 cm átmérőjű, 6 cm magas. A fagylaltot simítsuk kerek tortaformába, és tegyük a mélyhűtőbe a tejszínnel együtt. Az epret mossuk meg, majd távolítsuk el a csumákat. A gyümölcsöket hosszában vágjuk félbe. Verjük fel a hideg tejszínt a cukorral. A forma alját 1 percre tartsuk láng fölé, majd borítsuk ki a tálalótálra. A fagylaltot rakjuk körbe a babapiskótával, tetejét borítsuk be a félbevágott eprekkel. A maradékot rendezzük el körben és locsoljuk meg a narancsvirág-aromával. Tejszínhabbal díszítve, eperlikőrrel cikcakkban meglocsolva, azonnal tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!