Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Zöldcitrom-hab (Magyar)
3x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 9 dkg sűrített tej
- 2 tojás
- 6 evőkanál porcukor
- 2 kk. kukoricakeményítő
- 2 nagy zöld citrom
- 4 kk. rum
- 1 csipet só
- citrom leve
Elkészítés:
Turmixoljuk össze a tojást, a cukrot, a keményítőt, a citromok levét és húsát. Folyamatos keverés mellett fokozatosan keverjük hozzá a forrásban lévő tejet. Öntsük át a serpenyőbe ás lassú tűzön, folyamatosan kevergetve melegítsük besűrűsödésig (nem szabad forralni). Adjuk hozzá a rumot és 10 percig, időnként megkeverve, hagyjuk hűlni. Verjük habbá a tojást, a csipet sóval és a sárga citrom levével. Óvatosan keverjük el a krémmel és 1 órára tegyük a hűtőszekrénybe. Nagyon hidegen tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!