Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Aratóleves

3x      2x   0.0x
Aratóleves recept

Aratóleves recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál tarhonya
  • 1 tetézett kanál liszt
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 2 dl tejföl
  • egy késhegynyi pirospaprika



  

Elkészítés:

A káposztát megmossuk, és finomra vágott vöröshagymával 5dl vízben megfőzzük. Lábasban apróra vágott füstölt szalonnát olvasztunk, és a tarhonyát megpirítjuk benne. Ha kész, megszórjuk egy kanál liszttel, egy késhegynyi pirospaprikával, és ráöntjük a káposztát. 1 l vizet adunk hozzá, és addig főzzük, amíg a tarhonya meg nem puhult. A kolbászt vékony szeletekre vágjuk, és ezzel is főzzük még 5 percig. A 2 dl tejfölt a levesestálban elkeverjük, a forró levest ráöntjük és tálaljuk. Péter-Pál hagyományos ünnepi étele Fotó forrás: http://www.mitfozzunkma.hu/kep/20080706475350116/thumb_260x195_03_0623_web.jpg

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!