Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Aratóleves
3x
2x
0.0x
Aratóleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 evőkanál tarhonya
- 1 tetézett kanál liszt
- 20 dkg füstölt kolbász
- 2 dl tejföl
- egy késhegynyi pirospaprika
Elkészítés:
A káposztát megmossuk, és finomra vágott vöröshagymával 5dl vízben megfőzzük. Lábasban apróra vágott füstölt szalonnát olvasztunk, és a tarhonyát megpirítjuk benne. Ha kész, megszórjuk egy kanál liszttel, egy késhegynyi pirospaprikával, és ráöntjük a káposztát. 1 l vizet adunk hozzá, és addig főzzük, amíg a tarhonya meg nem puhult. A kolbászt vékony szeletekre vágjuk, és ezzel is főzzük még 5 percig. A 2 dl tejfölt a levesestálban elkeverjük, a forró levest ráöntjük és tálaljuk. Péter-Pál hagyományos ünnepi étele Fotó forrás: http://www.mitfozzunkma.hu/kep/20080706475350116/thumb_260x195_03_0623_web.jpgHozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!