Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Kukoricás rákleves

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 l csirkehúsleves (leveskockából is jó)
  • 1 doboz kukorica (konzerv, de fagyasztott is jó)
  • 1 doboz rák
  • 2 kávéskanál reszelt gyömbérgyökér
  • 1 evőkanál cherry
  • 5 dkg sonka, kockákra vágva
  • 1 csokor snidling



  

Elkészítés:

Kínai étel. A gyömbért, cherryt és a rákhúst összekeverjük. A konzervkukoricáról lecsurgatjuk a levét (ha mirelit kukoricát használunk, hagyjuk kicsit fölengedni). A sonkát és a snidlinget felaprítjuk, az erőlevest fölforraljuk, belekeverjük a gyömbéres cherrys húst, majd a kukoricát. Négy percig főzzük. A snidlinggel és a sonkával meghintve azonnal tálaljuk. Rák tisztítása: a garnélarák húsa a farkában található. A farokrész páncélját a belső oldalán összenyomjuk, a gyűrűket szétnyitjuk, és éles késsel a farkat egy darabban kiemeljük. Ezt a farokhúst a domború felszínén óvatosan kissé bevágjuk, és a fekete emésztőcsatornát eltávolítjuk. Egyéb rákok esetén nemcsak a farok, hanem az olló is tartalmaz húst. Az ollót kicsavarjuk, és a peremét éles késsel körben levágjuk. Ezután a késpengével óvatosan szétfeszítjük, és a húst egy darabban kiemeljük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!