Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Kukoricás rákleves
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 l csirkehúsleves (leveskockából is jó)
- 1 doboz kukorica (konzerv, de fagyasztott is jó)
- 1 doboz rák
- 2 kávéskanál reszelt gyömbérgyökér
- 1 evőkanál cherry
- 5 dkg sonka, kockákra vágva
- 1 csokor snidling
Elkészítés:
Kínai étel. A gyömbért, cherryt és a rákhúst összekeverjük. A konzervkukoricáról lecsurgatjuk a levét (ha mirelit kukoricát használunk, hagyjuk kicsit fölengedni). A sonkát és a snidlinget felaprítjuk, az erőlevest fölforraljuk, belekeverjük a gyömbéres cherrys húst, majd a kukoricát. Négy percig főzzük. A snidlinggel és a sonkával meghintve azonnal tálaljuk. Rák tisztítása: a garnélarák húsa a farkában található. A farokrész páncélját a belső oldalán összenyomjuk, a gyűrűket szétnyitjuk, és éles késsel a farkat egy darabban kiemeljük. Ezt a farokhúst a domború felszínén óvatosan kissé bevágjuk, és a fekete emésztőcsatornát eltávolítjuk. Egyéb rákok esetén nemcsak a farok, hanem az olló is tartalmaz húst. Az ollót kicsavarjuk, és a peremét éles késsel körben levágjuk. Ezután a késpengével óvatosan szétfeszítjük, és a húst egy darabban kiemeljük.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!