Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Sóskaleves tojással (Magyar)
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 20 dkg sóska
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- csipet cukor
- 4 tojás
- só
Elkészítés:
A sóskát szárától és vastag ereitől megtisztítjuk, és több vízben jól megmossuk. Az olajat megforrósítjuk, hozzáadjuk a sóskát, megsózzuk, és fedő alatt addig pároljuk, amíg péppé nem vált. A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges vízmennyiséggel felhígítjuk, a sóskára öntjük és jól felfőzzük, csipet cukorral ízesítjük. 4 tojást keményre főzzünk és apró kockákra vágva a levesbe keverjük. Készíthetjük tojás nélkül is, akkor a tetejére pirított zsemlekockát szórunk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!