Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Paradicsomleves (Magyar)

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 1, 5 evőkanál olaj
  • 2 dkg liszt
  • cukor
  • babérlevél



  

Elkészítés:

A nyers paradicsomot zöld részeitől megtisztítjuk, négybe vágjuk, és fél liter vízzel főni tesszük. Ha a héja már levált róla, áttörjük. Világos zsemleszínű mártást készítünk, és a paradicsom levével és még egy liter vízzel felöntjük. 20 percig lassan főzzük, sóval, cukorral, babér- vagy zellerlevéllel ízesítjük. Tálalás előtt galuskát, metélt tésztát főzzünk bele. Ha eltett paradicsommal készítjük, 3-4 dl, ha konzervből készül, 1/8-os doboz paradicsompüré szükséges.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!