Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Paradicsomleves (Magyar)
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 1, 5 evőkanál olaj
- 2 dkg liszt
- cukor
- só
- babérlevél
Elkészítés:
A nyers paradicsomot zöld részeitől megtisztítjuk, négybe vágjuk, és fél liter vízzel főni tesszük. Ha a héja már levált róla, áttörjük. Világos zsemleszínű mártást készítünk, és a paradicsom levével és még egy liter vízzel felöntjük. 20 percig lassan főzzük, sóval, cukorral, babér- vagy zellerlevéllel ízesítjük. Tálalás előtt galuskát, metélt tésztát főzzünk bele. Ha eltett paradicsommal készítjük, 3-4 dl, ha konzervből készül, 1/8-os doboz paradicsompüré szükséges.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!