Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Báránypástétom feketeribiszkével
3x
3x
0.0x
Hozzávalók:
- Hozzávalók (6 személyre): 50 dkg darált bárányhús
- 30 dkg darált sertéshús (borjúhús is lehet)
- 1,5 kiskanál só
- fél kiskanál őrölt bors
- 2 gerezd áttört fokhagyma
- fél kiskanál őrölt kakukkfű
- 3 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 2 dkg Rama margarin
- a tálaláshoz: 2-3 paradicsom
- fél fej saláta
- a feketeribiszke-mártáshoz: 20 dkg feketeribiszke-zselé
- 1 kisebb citrom leve
- késhegynyi őrölt bors
Elkészítés:
A kétféle húst egy tálban megsózzuk, megfűszerezzük, majd a tojásokat egyesével belegyúrjuk. Utána a lisztet, a tejszínt meg a tejfölt is hozzá adjuk. Egy püspökkenyérformát kivajazunk, a húsos masszával megtöltjük. Alufóliával letakarjuk, majd vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Közepes lánggal (180°C; légkeveréses sütőben 165°C) kb. 1 órán keresztül sütjük. Akkor jó, ha a fogvájót beleszúrva nem folyik véres lé belőle. A formában hagyjuk kihűlni. Fölszeletelve, paradicsommal, meg kisebb darabokra tépett salátával tálaljuk. Külön tálban feketeribiszke-mártást kínálunk hozzá. Utóbbihoz a zselét a citromlével ízesítve, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzva megborsozzuk és megvárjuk, míg kihűl. JÓ TANÁCS A mártás másféle ízzel is készülhet Elkészítési idő: 1 óra 30 perc + hűtés Egy adag: 2141 kJ/ 512 kcalHozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!