Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Báránypástétom feketeribiszkével

3x      3x   0.0x

Hozzávalók:

  • Hozzávalók (6 személyre): 50 dkg darált bárányhús
  • 30 dkg darált sertéshús (borjúhús is lehet)
  • 1,5 kiskanál só
  • fél kiskanál őrölt bors
  • 2 gerezd áttört fokhagyma
  • fél kiskanál őrölt kakukkfű
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg Rama
    margarin
  • a tálaláshoz: 2-3 paradicsom
  • fél fej saláta
  • a feketeribiszke-mártáshoz: 20 dkg feketeribiszke-zselé
  • 1 kisebb citrom leve
  • késhegynyi őrölt bors



  

Elkészítés:

A kétféle húst egy tálban megsózzuk, megfűszerezzük, majd a tojásokat egyesével belegyúrjuk. Utána a lisztet, a tejszínt meg a tejfölt is hozzá adjuk. Egy püspökkenyérformát kivajazunk, a húsos masszával megtöltjük. Alufóliával letakarjuk, majd vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Közepes lánggal (180°C; légkeveréses sütőben 165°C) kb. 1 órán keresztül sütjük. Akkor jó, ha a fogvájót beleszúrva nem folyik véres lé belőle. A formában hagyjuk kihűlni. Fölszeletelve, paradicsommal, meg kisebb darabokra tépett salátával tálaljuk. Külön tálban feketeribiszke-mártást kínálunk hozzá. Utóbbihoz a zselét a citromlével ízesítve, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzva megborsozzuk és megvárjuk, míg kihűl. JÓ TANÁCS A mártás másféle ízzel is készülhet Elkészítési idő: 1 óra 30 perc + hűtés Egy adag: 2141 kJ/ 512 kcal

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!