Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tárkonyos bárányleves (Magyar)

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 bárányfej
  • 25 dkg bárányaprólék
  • 15 dkg leveszöldség
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csipet tárkonylevél
  • 2 dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • ecet



  

Elkészítés:

A bárány fejéről és húsáról a faggyús részeket jól letisztítjuk és leforrázzuk. Azután nyelvéről, álláról a fehér bőrt lekaparjuk és a többi hússal együtt főni tesszük. Ha nagyon gyenge a bárány, egyszerre tesszük fel vele a zöldséget, a hagymát ás az apróra vágott tárkonylevelet. Ha puhára főtt, a levéből a zöldséget és a hagymát kiszedjük, a liszttel, tejföllel habarást készítünk, a levesbe öntjük, ecettel ízesítjük és a levest tojássárgára tálaljuk. Pirított zsemlekockát szórunk a tetejére. A húst kisebb darabokra vágjuk, külön tányéron a fejet is betálaljuk. A koponyacsontját a közepén feltörjük, és a velőt pirított kenyérre kenve fogyasztjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!