Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Tárkonyos bárányleves (Magyar)
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 bárányfej
- 25 dkg bárányaprólék
- 15 dkg leveszöldség
- 1 vöröshagyma
- 1 csipet tárkonylevél
- 2 dkg liszt
- 1 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- ecet
- só
Elkészítés:
A bárány fejéről és húsáról a faggyús részeket jól letisztítjuk és leforrázzuk. Azután nyelvéről, álláról a fehér bőrt lekaparjuk és a többi hússal együtt főni tesszük. Ha nagyon gyenge a bárány, egyszerre tesszük fel vele a zöldséget, a hagymát ás az apróra vágott tárkonylevelet. Ha puhára főtt, a levéből a zöldséget és a hagymát kiszedjük, a liszttel, tejföllel habarást készítünk, a levesbe öntjük, ecettel ízesítjük és a levest tojássárgára tálaljuk. Pirított zsemlekockát szórunk a tetejére. A húst kisebb darabokra vágjuk, külön tányéron a fejet is betálaljuk. A koponyacsontját a közepén feltörjük, és a velőt pirított kenyérre kenve fogyasztjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!