Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Almaleves (Magyar)
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 60 dkg alma
- 2 dl tejföl
- 2 dkg liszt
- 1 tojás
- 4 dkg cukor
- citromlé
- fahéj
- só
Elkészítés:
Almalevesnek savanykás rétesalmát vegyünk. Megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, 2 liter hideg vízzel, cukorral, egy darabka fahéjjal, egy darabka citromhéjjal, csipetnyi sóval főni tesszük. Ha puhára főtt azonnal behabarjuk a tejföllel elkevert liszttel, újra felfőzzük és a tojássárgára tálaljuk. Tálalhatjuk melegen vagy hidegen.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!