Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Szárazbableves (Magyar)

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 20 dkg szárazbab
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 2 dkg liszt
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • hagyma
  • 1 dl tejföl
  • paprika
  • ecet
  • cukor
  • babérlevél
  • tárkony



  

Elkészítés:

A megtisztított babot előző napon langyos vízbe áztatjuk. Másnap 2 liter vízben főni teszzük. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a hosszába vágott zöldségegeket. Zsemleszínű, hagymás, paprikás rántást készítünk, a levest berántjuk. Tálalás előtt ecettel, csipetnyi cukorral, esetleg babérlevéllel, tárkonnyal ízesítjük. Jó íze lesz a belefőzött füstölt csülöktől, körömtől, szalonnabőrtől vagy a füstölt hús levétől.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!