Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Szárazbableves (Magyar)
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 20 dkg szárazbab
- 1,5 evőkanál olaj
- 2 dkg liszt
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- hagyma
- 1 dl tejföl
- paprika
- ecet
- cukor
- só
- babérlevél
- tárkony
Elkészítés:
A megtisztított babot előző napon langyos vízbe áztatjuk. Másnap 2 liter vízben főni teszzük. Amikor félig megfőtt, hozzáadjuk a hosszába vágott zöldségegeket. Zsemleszínű, hagymás, paprikás rántást készítünk, a levest berántjuk. Tálalás előtt ecettel, csipetnyi cukorral, esetleg babérlevéllel, tárkonnyal ízesítjük. Jó íze lesz a belefőzött füstölt csülöktől, körömtől, szalonnabőrtől vagy a füstölt hús levétől.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!