Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Krémes csillagok
2x
1x
0.0x
Krémes csillagok recept
Hozzávalók:
- kb. 20 db-hoz: 175 g búzaliszt
- 1 csapott teáskanál sütőpor
- 2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
- 75 g porcukor
- 1 tojás (közepes méretű)
- 50 g lágyvaj vagy Rama margarin
- 50 g mogyorókrém
- Ezenkívül: kevés porcukor
Elkészítés:
1. Előkészítés: A tepsit (kb. 30 x 25 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. 2. Elkészítés: A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a bourbon vaníliás cukrot, a tojást, a vajat, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. Enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd 3 különböző méretű csillagformával egyenként 20-20 db csillagot szaggatunk belőle. A csillagokat a tepsibe helyezzük, a sütő középső részébe toljuk, és a süteményeket megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 10 perc 3. A megsült csillagokat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. A mogyorókrémet nyomózsákba töltjük, majd a csillagokat egymásra helyezve a krémmel összeragasztjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!