Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zsemlefelfújt (Magyar)

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 zsemle
  • 10 dkg Rama
    margarin
  • 4 tojás
  • 1 kávéskanál zsemlemorzsa
  • 3 dl tej
  • tejfölmártás



  

Elkészítés:

A másnapos zsemlék alsó kemény héját lereszeljük, a zsemléket tejben megáztatjuk, utána kicsavarjuk és villával széttörjük. A vajat habosra keverjük a tojássárgájákkal. Hozzáadjuk az áztatott zsemlét, 1 kanál morzsát, sót és végül a tojás keményre vert habját. Kikent formában 50 percig gőzben főzzük. Utána 10 percig fedő nélkül, sütőben sütjük. Tálba kiborítva, tejfölmártással leöntjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!