Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Gombafelfújt (Magyar)

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 35 dkg gomba
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 zsemle
  • 3 tojás
  • petrezselyem
  • bors



  

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk és olajon sóval, őrölt borssal puhára pároljuk, azután hűlni hagyjuk. Két zsemlét tejben megáztatunk, jól kicsavarjuk, villával széttörjük. Hozzáadunk egyenként 3 tojássárgáját, a párolt gombát, amelyből két kanálra valót félretettünk. Végül hozzákeverjük a tojások keményre vert habját. Kikent formába öntjük és 50 percig gőzben főzzük. Tálra borítva, a félretett gombával és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Ízlés szerint gomba- vagy sajtmártást adunk hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!