Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Graténmártás-tejfölmártás (Magyar)
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 4 dkg Rama margarin
- 2 dkg liszt
- 3 dl tej
- 2 tojássárgája
- fél dl tejszín
- 2 dkg sajt
- só
Elkészítés:
Híg fehérmártást készítünk 2 dkg vajjal és 2 dkg liszttel. Valamivel jobban besűrítjük, néhány percig forraljuk. A két tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel (vagy tejföllel), és amikor a fehérmártást levesszük a tűzről, lassan hozzákeverjük. 2 dkg vajat folytonos keverés mellett belemorzsolunk, majd belekeverjük a reszelt sajtot. A tojás hozzáadása után már nem szabad forralni, mert a tojássárgája megcsomósodik. A Graténmártás jól felhasználható a sütőben sült főzelékek készítésénél. A sütőben sült főzelékeknél, ha a tojásfehérjét habnak fölkeverve hozzáadjuk a mártáshoz, a felfújthoz hasonló készítményt kapunk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!