Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Graténmártás-tejfölmártás (Magyar)

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 4 dkg Rama
    margarin
  • 2 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • fél dl tejszín
  • 2 dkg sajt



  

Elkészítés:

Híg fehérmártást készítünk 2 dkg vajjal és 2 dkg liszttel. Valamivel jobban besűrítjük, néhány percig forraljuk. A két tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel (vagy tejföllel), és amikor a fehérmártást levesszük a tűzről, lassan hozzákeverjük. 2 dkg vajat folytonos keverés mellett belemorzsolunk, majd belekeverjük a reszelt sajtot. A tojás hozzáadása után már nem szabad forralni, mert a tojássárgája megcsomósodik. A Graténmártás jól felhasználható a sütőben sült főzelékek készítésénél. A sütőben sült főzelékeknél, ha a tojásfehérjét habnak fölkeverve hozzáadjuk a mártáshoz, a felfújthoz hasonló készítményt kapunk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!