Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Olasz paradicsommártás (Olasz)

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál olaj
  • 1 hagyma
  • 15 dkg darált hús
  • 1 sárgarépa
  • 1 zellergumó
  • 2 doboz paradicsompüré
  • őrölt bors
  • 1 babérlevél
  • rozmaring



  

Elkészítés:

Az olajon, erős tűzön megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megreszelt zöldségeket, és azokkal tovább pirítjuk. Ha már szép sárga színük van, közékeverjük a darált húst, és mág5 percig pirítjuk. Végül beleadjuk a paradicsompürét, a fűszereket, és még egyszer annyi vizet, mint amennyi az eddigi hozzávalók terjedelme. Lefedve, lassú tűzön 3-4 óra hosszan főni hagyjuk, ha vizet elfőné, pótoljuk. A belevalónak teljesen szét kell főni, krémmé kell puhulni. Az olasz paradicsommártást lehet hús nélkül, esetleg apróra vágott sonkával, vagy sonkával meg gombával készíteni.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!