Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Burgonyafőzelék (Magyar)

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • 1 babérlevél



  

Elkészítés:

Az olajon világosra sütjük a hagymát, meghintjük a paprikával, beletesszük a meghámozott, karikákra vágott nyers burgonyát, és megsózzuk. Először saját levén, majd nagyon kevés vizet hozzáöntve, a babérlevéllel ízesítve fedő alatt puhára pároljuk. Végül a tejföllel simára kevert liszttel besűrítjük, és 1-2 perces forralás után tálaljuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!