Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Paradicsomos burgonyafőzelék (Magyar)
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál olaj
- 2 dkg liszt
- 1 kg paradicsom
- cukor
- só
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát karikákra vágjuk, és sós vízbe főni tesszük, hogy a víz éppen ellepje. A paradicsomot megtisztítjuk zöld részeitől, kevés vízzel főni tesszük, és ha a héja már leválik, paradicsomtörőn áttörjük. A zsiradékból, lisztből sötét zsemleszínű rántást készítünk, és paradicsommal felengedjük. A mártást sűrűre főzzük, s a főtt burgonyához öntjük. Pár percig együtt is főzzük, és ízlés szerint cukorral édesítjük. Ha konzerv paradicsomból készítjük, a rántásba egy kis doboz paradicsompürét keverünk, és a burgonya főzővízével hígítjuk.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!