Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Paradicsomos burgonyafőzelék (Magyar)

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dkg liszt
  • 1 kg paradicsom
  • cukor



  

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát karikákra vágjuk, és sós vízbe főni tesszük, hogy a víz éppen ellepje. A paradicsomot megtisztítjuk zöld részeitől, kevés vízzel főni tesszük, és ha a héja már leválik, paradicsomtörőn áttörjük. A zsiradékból, lisztből sötét zsemleszínű rántást készítünk, és paradicsommal felengedjük. A mártást sűrűre főzzük, s a főtt burgonyához öntjük. Pár percig együtt is főzzük, és ízlés szerint cukorral édesítjük. Ha konzerv paradicsomból készítjük, a rántásba egy kis doboz paradicsompürét keverünk, és a burgonya főzővízével hígítjuk.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!