Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Barscs, avagy a lengyel céklaleves

2x      1x   0.0x
Barscs, avagy a lengyel céklaleves recept

Barscs, avagy a lengyel céklaleves recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg. sertésdagadó
  • egy pici fej hagyma
  • 2 db. petrezselyemgyökér
  • egy sárgarépa
  • kevés fejeskáposzta
  • 40 dkg. burgonya
  • 1 üveg céklasaláta
  • tíz deka bacon vagy kolozsvári szalonna
  • babérlevél
  • bors
  • két deci főzőtejszin és két evőkanál liszt a habaráshoz, de helyettesíthető tejfellel, én speciel egy kanál tejfel és tej keverékét használtam



  

Elkészítés:

A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, ha kell egy kevés olajat is öntünk alá, erre dobjuk a hagymát, majd a két centi hosszúra és vékonyra vágott kétféle répát. Amíg dinsztelődik, a felvágott húst 2 liter vízbe tesszük főni (adhatunk hozzá egy leveskockát is). A kápsztát apróra vágjuk, a burgonyát felkockázzuk, és hozzáadjuk a zöldségekhez, beletesszük a ecetes céklát (én 750 ml-est vettem, ennek mintegy kétharmadát használtam fel), felengedjük a főtt hús levével, persze a hús is benne marad. Babérlevéllel és borssal ízesítjük. Behabarjuk, tálaláskor tejfelt adunk hozzá. (ezt a lengyelek kihagyják!)

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!