Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Tejfölös karfiol (Magyar)

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 2 dl tejföl
  • 6 dkg Rama
    margarin
  • 1 tojássárgája



  

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szétszedve jól megmossuk, és forró sós vízbe feltéve, puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és a karfiolt úgy helyezzük bele, hogy rózsái felfelé álljanak. A tojássárgájával elkeverjük a tejfölt, gyengén megsózzuk és a karfiolra öntjük. A maradék vajdarabkákkal megszórjuk, és 10 percre forró sütőbe tesszük. Szép pirosra sütjük.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!