Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Spenótfőzelék (Magyar)
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 1 kg spenót
- 5 dkg Rama margarin
- 3 dkg liszt
- 4 dl tej
- só
- őrölt bors
- fokhagyma
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, és a több vízben jól átmossuk. Forró sós vízbe dobjuk és puhára főzzük. ( Ha mirelit parajból készül (2 doboz), hagyjuk felengedni, majd levétől kinyomkodjuk.) Levétől leszűrjük, szitán áttörjük. A zsiradékból a lisztből világos rántás készítünk, ahhoz adjuk az áttört spenótot, tejjel felengedjük, megsózzuk és jól felfőzzük. Ízlés szerint őrölt borssal vagy fokhagymával ízesítjük. Felengedés után adhatunk hozzá, tejbe áztatott, áttört kiflit vagy zsemlét, ami sűríti, és jó ízt ad neki.)Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!