Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Zöldborsófőzelék (Magyar)

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldborsó
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • petrezselyem



  

Elkészítés:

A zöldborsót kifejtjük és a zsiradékon fedő alatt puhára pároljuk. Megszórjuk vagdalt zöldpetrezselyemmel, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk, liszttel lehintjük, s előbb vízzel, azután tejjel felengedjük, és 3-4 percig főzzük. Ha a külső zöld csövei még gyengék, azt is megfőzzük, és a levével engedjük fel a főzeléket.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!