Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Mákos bejgli

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 1,2 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 13 dkg Rama
    margarin + a tepsihez
  • 2 tojás
  • 5 dkg darált mandula
  • 1 citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg darált mandula
  • 10 dkg (barna) cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 5 dkg búzadara
  • A mázhoz:
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál citromlé
  • 5 dkg citronát



  

Elkészítés:

Előkészítés: A tej felét meglangyosítjuk, beleszórunk 1 mokkáskanál cukrot, beletördeljük az élesztőt, és megfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Belekeverjük a maradék cukrot, egy csipet sót, a maradék tejet, a vajat, a tojást és az élesztős tejet is. Alaposan összedolgozzuk, és meleg helyen fél órát kelesztjük. Elkészítés: A tésztához keverjük a mandulát, a reszelt citromhéjat, és addig keverjük, amíg a tészta hólyagos és fényes lesz. Meleg helyen további fél órát kelesztjük. A töltelékhez összekeverjük a mákot a mandulával, a cukorral, a tejjel és a tejszínnel, majd felfőzzük. Beleszórjuk a grízt - a masszának össze kell állnia, de kenhető maradjon -, és citromlével ízesítjük. A tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, rásimítjuk a mákos tölteléket, és a tésztát a két hosszabbik feléről feltekerjük a képzeletbeli felezővonalig. A tepsit kivajazzuk, letakarjuk, és fél órát kelesztjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát az alsó rácson kb. 50-60 percig sütjük. A mázhoz a porcukrot elkeverjük a citromlével, beleszórjuk a citronátot, és megkenjük fele a bejgli tetejét.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!