Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Lencsefőzelék (Magyar)
2x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 40 dkg lencse
- 2 evőkanál olaj
- 2 dkg liszt
- vöröshagyma
- citromhéj
- babérlevél
- só
- paprika
- ecet
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A megtisztított lencsét többször megmossuk, egy éjjelre hideg vízbe áztatjuk, majd ebben a vízben, sóval, citromhéjjal főni tesszük. Ha puhára főtt, hagymás, paprikás rántást készítünk, besűrítjük vele a főzeléket és még pár percig főzzük. Ecettel, csipetnyi cukorral, esetleg babérlevéllel ízesítjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!