Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Lencsefőzelék (Magyar)

2x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dkg liszt
  • vöröshagyma
  • citromhéj
  • babérlevél
  • paprika
  • ecet
  • 1 dl tejföl



  

Elkészítés:

A megtisztított lencsét többször megmossuk, egy éjjelre hideg vízbe áztatjuk, majd ebben a vízben, sóval, citromhéjjal főni tesszük. Ha puhára főtt, hagymás, paprikás rántást készítünk, besűrítjük vele a főzeléket és még pár percig főzzük. Ecettel, csipetnyi cukorral, esetleg babérlevéllel ízesítjük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!