Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Székelygulyás (Magyar)

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéslapocka
  • 3 evőkanál olaj
  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 1 hagyma
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg liszt
  • pirospaprika



  

Elkészítés:

A sertéshúst kockákra vágjuk, és apróra vágott hagymával a zsiradékon paprikával pörköltet készítünk. Amikor a hús félig puhára főtt, hozzáadjuk a káposztát, és annyi meleg vizet, amennyi ellepi. Csendes tűzön puhára főzzük. Ha kész, a liszttel meg a tejföllel habarást készítünk, és ezzel pár percig főzzük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk. Fűszerezhetjük kevés paradicsommal, csöves paprikával is.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!