Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Székelygulyás (Magyar)
3x
1x
0.0x
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéslapocka
- 3 evőkanál olaj
- 80 dkg savanyú káposzta
- 1 hagyma
- 1 dl tejföl
- 2 dkg liszt
- só
- pirospaprika
Elkészítés:
A sertéshúst kockákra vágjuk, és apróra vágott hagymával a zsiradékon paprikával pörköltet készítünk. Amikor a hús félig puhára főtt, hozzáadjuk a káposztát, és annyi meleg vizet, amennyi ellepi. Csendes tűzön puhára főzzük. Ha kész, a liszttel meg a tejföllel habarást készítünk, és ezzel pár percig főzzük. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk. Fűszerezhetjük kevés paradicsommal, csöves paprikával is.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!