Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Túróval töltött kelkáposzta (Magyar)

3x      1x   0.0x

Hozzávalók:

  • 1 kg kelkáposzta
  • fél kg tehéntúró
  • 3 dl tejföl
  • 5 dkg Rama
    margarin
  • kapor
  • 1 tojás



  

Elkészítés:

A kelkáposzta leveleit szétszedjük, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A tehéntúrót áttörjük, a tojással, 1 dl tejföllel, 1 kanál apróra vágott zöld kaporral, sóval elkeverjük. A káposztalevelek vastag ereit kivágjuk, a leveleket túróval megtöltjük, felcsavarjuk, mint a palacsintát, de végeit nem tűrjük be. Tűzálló tálra helyezzük, 2 dl tejföllel meglocsoljuk, tetejére vajdarabkákat morzsolunk, rövid időre forró sütőbe tesszük, amíg pirulni kezd.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!