Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Falusi tyúkhúsleves, Újházy Ede módra
3x
2x
0.0x
Falusi tyúkhúsleves, Újházy Ede módra recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb tyúk
- 50 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 15 dkg zeller
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 15 dkg gomba
- 20 dkg zöldborsó
- 3 dkg paradicsompüré
- 1 csomó petrezselyem
- só
- szemes egész bors
- finommetélt
Elkészítés:
A megtisztított tyúkot tegyük fel annyi hideg vízben főni, amennyi bőven elfedi. Ha felforrt, szedjük le a tetején képződött habot. Sózzuk meg, adjunk hozzá néhány szem borsot, tegyük bele a meghámozott fej vöröshagymát, a darab zellert, a paradicsompürét, valamint a sárga- és a fehérrépát, majd lassú tűzön főzzük, amíg a hús és a zöldség meg nem puhul. Közben a zöldborsót egy kevés levesben főzzük puhára. A finommetéltet sós vízben főzzük ki, majd szűrjük és öblítsük le, s ezt is tegyük félre. Ha a tyúk már puha, vegyük ki a léből és daraboljuk fel (a bőrét húzzuk le, nagyobb csontjait fejtsük ki). Közben a levest húzzuk félre, hogy leülepedhessen. A feldarabolt húst tegyük egy levesestálba, adjuk hozzá a megfőzött, vékonyra vágott zöldségeket, szeletelt gombát és zöldborsót majd a leülepedett leves tetejéről szedjük le a felesleges zsírt, és a forró lét szűrjük rá a zöldséges-tésztás húsra. A végén szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemmel.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!