Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Falusi tyúkhúsleves, Újházy Ede módra

3x      2x   0.0x
Falusi tyúkhúsleves, Újházy Ede módra recept

Falusi tyúkhúsleves, Újházy Ede módra recept

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb tyúk
  • 50 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 15 dkg zeller
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3 dkg paradicsompüré
  • 1 csomó petrezselyem
  • szemes egész bors
  • finommetélt



  

Elkészítés:

A megtisztított tyúkot tegyük fel annyi hideg vízben főni, amennyi bőven elfedi. Ha felforrt, szedjük le a tetején képződött habot. Sózzuk meg, adjunk hozzá néhány szem borsot, tegyük bele a meghámozott fej vöröshagymát, a darab zellert, a paradicsompürét, valamint a sárga- és a fehérrépát, majd lassú tűzön főzzük, amíg a hús és a zöldség meg nem puhul. Közben a zöldborsót egy kevés levesben főzzük puhára. A finommetéltet sós vízben főzzük ki, majd szűrjük és öblítsük le, s ezt is tegyük félre. Ha a tyúk már puha, vegyük ki a léből és daraboljuk fel (a bőrét húzzuk le, nagyobb csontjait fejtsük ki). Közben a levest húzzuk félre, hogy leülepedhessen. A feldarabolt húst tegyük egy levesestálba, adjuk hozzá a megfőzött, vékonyra vágott zöldségeket, szeletelt gombát és zöldborsót majd a leülepedett leves tetejéről szedjük le a felesleges zsírt, és a forró lét szűrjük rá a zöldséges-tésztás húsra. A végén szórjuk meg a finomra vágott petrezselyemmel.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!