Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Szegedi harcsahalászlé Molnárné módra
3x
2x
0.0x
Szegedi harcsahalászlé Molnárné módra recept
Hozzávalók:
- 3 kg hal (ponty és lehetőleg más fajták is)
- 3 fej vöröshagyma
- 9-10 evőkanál fűszerpaprika
- 1-2 db hüvelyes paprika
- 1-3 db cseresznyepaprika
- 1 db paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- tészta
Elkészítés:
Bográcsba öntsünk 1-2 ujjnyi sós vizet, tegyük rá a darabokra vágott halat, de a bográcsot ne rakjuk tele, a forrásra legalább kétujjnyi helyet hagyjunk, öntsünk rá vizet halszínig és tegyük a tűzre. Ha főzés közben kezd habzani, megfelelő mennyiségű karikákra vágott vöröshagymát szórunk tetejére, a habra rakjuk kanalanként a szögödi házi cseresznyepaprikát, és ide-oda rázogatással akadályozzuk meg az odaégéstől. Forrás közben meg kell ízlelni, és ha szükséges sózni, paprikázni. Ha a leves megfőtt, külön gyúrt, főtt lebbencset teszünk a levesbe.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!