Profil

Menü

Kategóriák

15 kategóriában
2129db recept

Szegedi harcsahalászlé Molnárné módra

3x      2x   0.0x
Szegedi harcsahalászlé Molnárné módra recept

Szegedi harcsahalászlé Molnárné módra recept

Hozzávalók:

  • 3 kg hal (ponty és lehetőleg más fajták is)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 9-10 evőkanál fűszerpaprika
  • 1-2 db hüvelyes paprika
  • 1-3 db cseresznyepaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tészta



  

Elkészítés:

Bográcsba öntsünk 1-2 ujjnyi sós vizet, tegyük rá a darabokra vágott halat, de a bográcsot ne rakjuk tele, a forrásra legalább kétujjnyi helyet hagyjunk, öntsünk rá vizet halszínig és tegyük a tűzre. Ha főzés közben kezd habzani, megfelelő mennyiségű karikákra vágott vöröshagymát szórunk tetejére, a habra rakjuk kanalanként a szögödi házi cseresznyepaprikát, és ide-oda rázogatással akadályozzuk meg az odaégéstől. Forrás közben meg kell ízlelni, és ha szükséges sózni, paprikázni. Ha a leves megfőtt, külön gyúrt, főtt lebbencset teszünk a levesbe.

Hozzászólások:

Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!

Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!