Profil
Menü
Kategóriák
- Összes
- cocktail
- édességek
- egyéb
- főzelékek
- gyors ételek
- húsételek
- italok
- levesek
- mártások
- saláták
- sós sütemények
- szendvicsek
- tészták
- ünnepi ételek
- vegetáriánus
15 kategóriában
2129db recept
Hideg kapros tökfőzelék, sertés szűzzel
3x
2x
0.0x
Hideg kapros tökfőzelék, sertés szűzzel recept
Hozzávalók:
- 4 hosszú szál füstölt debreceni kolbász
- 4 szelet császárhúsos füstölt szalonna
- őrölt bors
- 2,5 kg gyalult tök
- 5 dkg vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 7 dkg zsír
- 8 dkg liszt
- kapor
- ecet
- cukor
- só
- tejszínhab
- 4 db sertés szűz
- majoránna
- só
Elkészítés:
A gyalult tököt sózzuk meg, s összekeverve hagyjuk állni 15-20 percig, majd csavarjuk ki belőle a felesleges nedvességet. A zsírral és a liszttel készítsünk világos rántást, adjuk hozzá az apróra kockázott hagymát, s a finomra vágott kapor felét, majd tegyük bele a tököt is. Mérsékelt tűzön, időnként megkeverve főzzük, s szükség szerint engedjük fel vízzel, vagy csontlével. Ha puha, keverjük bele a tejfölt, sózzuk, cukrozzuk, savanyítsuk kevés ecettel vagy citromlével és adjuk hozzá a vágott kapor maradékát. Kihűtjük és keményre vert, nem édes tejszínhabbal lágyan összekeverjük. A sertés szűzt megmossuk, leszárogatjuk, majd éles késsel mindegyikbe akkora nyílást vágunk, hogy egy kolbászdarab kényelmesen beleférjen. Az üreget sóval, borssal, majoránnával bedörzsöljük, majd beletesszük a kolbászt. A húsokat kívülről megsózzuk, egy-egy szelet húsos szalonnát fektetünk rájuk, és külön-külön dupla alufóliába csomagoljuk, majd a parázsló faszén fölé állított rácsra rakjuk. Kb. 45 percig sütjük, közben meg-megforgatjuk. Ha a szűz átsült, kihűtjük, és vékony szeleteket helyezünk a hideg tökfőzelékre.Hozzászólások:
Még senki sem szólt hozzá a recepthez, légy az első!
Ha hozzá akarsz szólni, akkor be kell jelentkezned!
Hiba a szövegbuborékbetöltésénél!